top of page

 

סבא שרגא (בחרתי להציג את הראיון של סבי בתור סיפור במקום ראיון)

 

ילדותו של סבא: סבא שרגא נולד לריבה ויצחק בן - הרי בשנת 1964 .

סבא נולד בארץ בזמן שלטון הבריטים , אנשי גדרה נטלו חלק פעיל במאבקיו של עם ישראל להצלת יהודי הגולה לקליטתם בארץ ולמאבק פעיל בצבא הבריטי. להוריו של סבא הייתה מסעדה בגדרה. הבריטים נהגו לבוא לסעוד או לשתות בירה . מתחת לאפם של הבריטים , מתחת לרצפת המסעדה היה "סליק" מחסן נשק של ההגנה. הדבר היה מאוד מסוכן להוריו של סבא שנטלו חלק פעיל במאבק נגד הבריטים , אך המקום נחשב לטוב ביותר להסתרת נשק . במקום שם הרגישו הבריטים בטוחים סביר להניח שלא היו מחפשים שם נשק.

 

חייו של סבא בארץ: בשנת 1948 , סבא היה בן שנתיים הבריטים עזבו את הארץ. הארץ הוכרזה כמדינת היהודים ודוד בן גוריון נבחר לראש הממשלה הראשון.

 

סבא גדל במושבה קטנה בגדרה שם כולם הכירו את כולם. תקופת קום המדינה אופיינה בקשיים רבים: עולים ופליטים רבים הגיעו לארץ בחוסר כל ואחר שאיבדו את רוב משפחתם בשואה. מצב ביטחוני קשה, מדינות ערב השכנות התנגדו להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ואיימו על קיומנו. המצב הכלכלי בארץ היה קשה המדינה הייתה צעירה מאוד ונאלצה לתמוך ולספק לאוכלוסיית העולים מזון, דיור ופרנסה. תקופת הצנע בארץ זכורה לסבא כתקופה בה האנשים חיו בצניעות מרובה: בגדים פשוטים שעברו במשפחה מאח לאח, מזון - נאכל בעיקר מה שגודל בחצר ביתם: פירות, ירקות וחיות משק שגודלו על ידם.

 

השפות שדוברו בבית, עברית וקצת אידיש.

 

בגרות: סבא למד כנער בבית ספר חקלאי "כנות" לאחר מכאן התגייס לצה"ל והיה מדריך טירונים בחיל תותחנים. לאחר השחרור מהצבא התגייס למשטרת ישראל. בקורס שוטרים הוא פגש את סבתא חוה שהייתה גם היא חניכה בקורס ומאז הם ביחד. הם התחתנו בשנת 1967 בחיפה בבית החיל.

 

מספר חודשים לאחר מכאן אחיו של סבא (משה בן הרי) נפל במלחמת ההתשה. אחיו של סבא היה חיל בנח"ל, הוא הוצב ב"נחל עוז" (קיבוץ ליד עזה) כדי לשמור על הקיבוץ מחדירות של מחבלים. מחבלים שחדרו לשדות של הקיבוץ הדליקו את השדות והיבולים של הקיבוץ. ה"קומנדכר" (רכב צבאי ישן) שעליו נסע משה עלה על מוקש. מכיוון שהוא נפל כחודש לפני הולדת דודי (אח של אמי) משה, דודי נקרא על שמו.

 

© 2023 by My site name. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • RSS Classic
bottom of page